Известие

Collapse
No announcement yet.

проблем с волана- необичаен шум

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• проблем с волана- необичаен шум

сега преди малко като се прибрах и започна да издава стържещ звук като въртя волана на ляво и дясно. Подозирам, че хидравличната течност е намаляла, защото в казанчето не виждам течност всъщност дали е от това и какво трябва да е нивото й? Мога ли да се придвижа до магазин за течност или по- добре да не я карам докато не налея? И каква трябва да е течността? А може ли от друго да се чува този шум?
    Lexus IS200

Наливай по овреме че я помпата я рейката заминали ако я държиш без хидравлична течност.Па после виж къде е теча и го отстрани докъто не е станало късно.
    Alfa Romeo146 1.6i BOXER 96г.

Comment

Oт хидравличната течност е.Аз имах подобен проблем с Делтата...
      156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
      http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

То си има деление на казанчето мин и мах. А се налива масло за автоматична скоростна кутия.
        Alfa 145 1.8 TS '97

Comment

Първоначално публикувано от kalata8
          То си има деление на казанчето мин и мах. А се налива масло за автоматична скоростна кутия.
          няма деление има една пластина по средата на казанчето и от нея не мога да видя до къде е нивото.. но е под нея де
          Lexus IS200

Comment

На моето си има деление и дори да е малко под мицимума си се чува тоя звук. Утре мога да ти го снимам да видиш за колко става въпрос.
            Alfa 145 1.8 TS '97

Comment

А колко течност събира казанчето? Между другото явно има разлика в казанчето между ТС и боксер.
              Lexus IS200

Comment

Доливай смело, щото на моята започна да й премигва ръчната(демек спирачна течност), а беше над макса....като долях до капачката спря да мига...
                156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
                http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Първоначално публикувано от Satanism
                  Доливай смело, щото на моята започна да й премигва ръчната(демек спирачна течност), а беше над макса....като долях до капачката спря да мига...
                  Говориме за различни неща! Аз говоря за хидравличната течност на кормилната уредба!
                  Lexus IS200

Comment

На Твин спарка има деления, на боксера има едно като щека. Аз не бих я карал така. Сипвай хидравлична течност и както ти казаха отивай някъде да оправят теча.
                    Alfa Romeo 145 1.4 16V TS
                    Alfa Romeo 145 1.3 8V Boxer - ex
                    Audi A4 1.9 TDI

Comment

Първоначално публикувано от Mind_Control
                      Първоначално публикувано от kalata8
                      няма деление има една пластина по средата на казанчето и от нея не мога да видя до къде е нивото.. но е под нея де
                      Е то тая пластина не трябва да се вижда. Нямаш течност. Нивото трябва да е в границите на средната по дебелина част на щеката на капачката.

Иначе най-вероятно ти тече рейката, и мойта течеше и омазваше скоростната кутия
                      166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                      ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

а колеги каква горе долу е гъстотата на това масло

предполагам трябва да е доста по-рядко от това на двигателя
                        Alfa Romeo 146TD '97 156 2.4 20v
                        sigpic

Comment

Значи, днес след като долях течност установих проблема. Тече от маркучето точно под казанчето, даже направо се излиза бих казал, защото за 5 км течноста пак свърши и и долу носача беше мокър. Трябва да купя маркуре, от едната страна лесно ще се развие да се смени, но от другата въобще не ми е ясно как ще стане. Сигурно ще се помъча сам да го сменя, ако не стане на сервиз...
                          Lexus IS200

Comment

Идеален си... малкия Дявол
                            ALFA ROMEO 145 1.4TS "lusso"..
                            sigpic
                            ROVER 200 RF 2.0TDI

Comment

Working...
                            X